Боли ли лазерната епилация с Elysion Pro? - KN Beauty

Боли ли лазерната епилация с Elysion Pro?

Много често сме свикнали да чуваме фрази като “Красотата изисква жертви.“ или „Трай бабо за хубост.“, което респективно ни навява на мисълта, че грижата за красивия външен вид е свързана с болка, жертви и страдания.

Историята помни велики подвизи на мъже, които са започвали война с други държави, само за да получат благоволението на нежния пол. А жените, осъзнавайки своето най-мощно оръжие-красотата, са се стремили да я запазят и увеличат, колкото се може по-дълго, правейки наистина много жертви.

Днес обаче има цяла индустрия за красота, която позволява на жените да запазят своята хубост с относително малко усилия и без жертвоприношенията в името на красивия външен вид. От близо две десетилетия бюти индустрията е преминала отвъд методите за подмладяване и разкрасяване с козметични продукти и най-различни помади. Тя се е развила изключително много по отношение на технологии и апаратура за естетични процедури както за лице, така и за тяло. Свидетели сме също и на апогея, който достигнаха пластичната медицина и хирургичните намеси, свързани наистина с болка и страдания в името на красивия външен вид. Това от своя страна засили нуждите и интереса към неинвазивни процедури. Благодарение на усъвършенствани и патентовани технологии за неинвазивна намеса, които се използват в медицината, дерматологията и козметиката, вече можем да се възползваме и дори да се насладим на някои естетични процедури.

В тази статия ще засегнем темата за един от най-нашумелите и също така ефективни методи за обезкосмяване – лазерната епилация, болезнена ли е процедурата и колко важен е лазерът, с който се прави.

Ако имате приятелки, които вече са си правили лазерна епилация или пък сте търсили в Гугъл мнения по въпроса, то вероятно сте чували различни истории, вариращи от „Не боли толкова много.“ до „ Беше по-болезнено от раждане.“ Но вие много добре знаете, че отделните хора имат различен праг на чувствителност и различна толерантност към дискомфорт. Някои хора изпитват болка още преди да седнат на зъболекарския стол, а има такива, които заспиват на него, докато им правят зъбите. Същото това правило се отнася и за лазерната епилация. Някои хора усещат леки убождания по време на лазерното обезкосмяване и ги описват като „мъчителни“, а други описват тези убождания като незначителни и не изпитват никаква болка като цяло.

Ако сте решили да се отървете един път завинаги от неприятните косъмчета по тялото и лицето, направете го. Това ще улесни живота ви, ще спести от времето ви, ще ви накара да се чувствате комфортно в кожата си и със сигурност ще ви даде по-голяма увереност. Това решение ще е едно от най-добрите, които някога сте взимали. Не забравяйте обаче, че най-доброто решение е информираното решение. Затова преди да го направите е добре да се запознаете с няколко фактора, които са ключови за една ефективна, безболезнена и най-вече безопасна процедура за лазерна епилация.

Изборът на кого да се доверите е първото нещо, което трябва да направите. Вече има безброй студиа, предлагащи лазерно обезкосмяване и това прави изборът ви по-труден. Колко от тях обаче имат терапевти, които са преминали обучения и са сертифицирани да извършват процедурата?

Ако вашият терапевт или козметик има сертификат за работа с лазер, то това означава, че той не само е преминал нужното обучение, но и е положил изпит, който да покаже придобитите му технически знания и практически умения. Така вие ще сте сигурни, че не може да очаквате нищо лошо и неприятно от процедурата. Придобитата квалификация означава също, че терапевтът е наясно със всички мерки и предписания за работа с апарата, а вие може да разчитате на това, че той ще определи правилно типа на вашата кожа и косми и ще избере най-подходящия режим за работа на лазера, така че да минимизира усещането по време на процедурата и да постигне оптимален ефект от нея.

Добрите терапевти държат на качеството и избират само най-сигурните и усъвършенствани технологии за работа, за да се погрижат за безопасността и усещането на своите пациенти. Това е другото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато сте решили да си направите лазерна епилация. Ще ви запозная с характеристиките на един наистина много ефективен лазер. И то не само по мое мнение, а й на реномираното списание Vida Estética, което го обяви за най-добрия в своята категория.

Това е диодният лазер Elysion Pro на испанската марка COCOON MEDICAL. Той има различни режими на работа и дължини на вълните, които му дават възможност прецизно да таргетира и третира типа кожа и косми за постигане на видими резултати. С него може да се извършват процедури дори и през лятото и върху всички фототипове кожа без опасност от пигментации. Лазерът работи с технология USP (Ultra Short Pulse), която прави възможно доставянето на ултра къси импулси от 3 ms до косъма. Те достигат оптималната температура, за да унищожат космения фоликул без да нараняват кожата. Проучвания показват, че лазери с по-дълги импулси не успяват да загреят достатъчно косъма и да му отдадат необходимата топлинна енергия, която води до неговото трайно разрушаване. Ето защо понякога лазерната епилация налага честа посещаемост или не постига достатъчно добър резултат.

Еlysion Pro има и специално разработена система за охлаждане “Crystal freeze”, която допринася за намаляване на неприятното усещане от процедурата, ако такова изобщо има. Тази технология е базирана на ТRT или по-просто казано времето за термична релаксация, което е необходимо за понижаване на температурата, получена в следствие на лазерното лъчение. Тя позволява на терапевта да охлади предварително зоната на третиране, както и охлаждане на кожата след всеки излъчен импулс. По време на лазерното лъчение температурата на епидермиса достига до 45 градуса по Целзий. “Cristal freeze” системата успява да редуцира нагряването на кожата до 25 градуса по Целзий, което може да ви накара да почувствате само леко затопляне, вместо болезнено изгаряне.

Ако по време на процедурата с Elysion Pro не усетите болка или дори лек дискомфорт, това не бива да ви кара да си мислите, че тя няма да е ефективна. Най-значимото предимство на лазера се дължи именно на тази системата за охлаждане на апликатора, която поддържа постоянна температура от 6 градуса по Целзий, за да предпази кожата от прекомерно нагряване, разрушаване на нейната структура и болезнено усещане.

Резервирай