Как да се погрижим за кожата на лицето си преди, по време на и след плажа? – KN Beauty

Как да се погрижим за кожата на лицето си преди, по време на и след плажа?

Лятото и плажа са нашите любими „синоними“. Почивката на море се свързва със спокойни вълни, приятни емоции и слънчеви лъчи, но нашата кожа не се чувства толкова добре, колкото често си мислим. Излагането на силни ултравиолетови лъчи, солената вода и пясъчния вятър влияят неблагоприятно върху кожата на лицето. 

UVA/UVB лъчите от слънчевата светлина увреждат кожата, като разграждат важни протеини и фибри в нея, като колаген и еластин. Това лъчение може да потисне естествения имунен отговор на нашия организъм и да предизвика фотостареене.  

Това не означава, че трябва да пропуснем плажа и летните почивки, свързани с дни, които са изпълнени с радост. Ние от KN център за красота осъзнаваме важността на грижата за кожата и затова подготвихме няколко кратки съвета за Вашата идеална почивка. 
 
1. Грижа за кожата преди плаж 

Често имаме нужда от хидратация преди тренировка, нали? Това е в сила и за нашето лице преди почивка. От изключително значение е няколко дни преди плажа да подложим кожата си на хидратиращ „маратон“, който да ѝ помогне тя да не бъде „жадна“. 

Кислородната терапия за лице DermaOxy например, дава на кожата дълбока хидратация. Процедурата стимулира обновяването на клетките, подхранва кожата и подсилва производството на колаген и еластин. Активните съставки се транспортират до дермата с повишена концентрация на кислород.  

Японската нано-козметика Forllé’d също предлага разнообразни терапии, които възстановяват хидробаланса в кожата и осигуряват моментално овлажняване на дълбоките слоеве. Подобряват влагозадържащите способности на кожата, което е важно по време на плаж.  

Не се препоръчват ексфолиращи процедури преди плаж, тъй като те правят кожата по-чувствителна и податлива на слънчеви изгаряния.   

2. Грижа за кожата по време на плаж 

Полагането на слънцезащитен крем на лицето и тялото са задължителни. Често обаче забравяме някои деликатни зони като:

  • пръстите на ръцете
  • пръстите на краката
  • зоната около ушите
  • зоната около шията
  • околоочната зона
  • зоната между веждите

Устните също не бива да се забравят или пренебрегват. Ако страдате от напукани и дехидратирани устни, помолете нашия терапевт на следващата Ви процедура в KN център за красота да наблегне на тях с кислородната терапия на DermaOXY. Тя е изключително подходяща за тази зона и резултатите се забелязват моментално.  Вятърът на плажа действа като ексфолиант, който премахва повърхностния слой и прави устните по-податливи на изгаряне.  

Едно от най-важните неща е да не забравяме да консумиране достатъчно количество вода, за да останем хидратирани през целия ден.  

3. Грижата за кожата след плаж 

Основната цел след плаж е да възвърнем нивото на хидратация, което сме загубили по време на излагането на слънце. Кожата на лицето трябва да бъде внимателно почистена от слънцезащитния продукт, тъй като той често има в себе си цинков оксид, който има склонността да се „залепва“ по нас за да ни предпази максимално от силните слънчеви лъчи. 

Козметичните продукти на DermaOXY съдържат антиоксиданти с хиалуронова киселина, алое вера, екстракт от водорасли, Витамин A, C, E, F и K и Омега 3 & 6. Те могат да редуцират значително увреждането от UV лъчите. Също така подобна козметика може да сведе до минимум възможността от пигментации.  

Съветваме Ви преди Вашата почивка на море да се консултирате със специалист-козметик, който да Ви предложи грижа, подходяща за Вашите нужди. Така ще бъдете сигурни, че дните прекарани там ще бъдат наистина приятни и няма да мислите за проблеми свързани с кожата си. Запазете първия си час за консултация: https://m.me/kncentersofia

Резервирай
Промени предпочитания за бисквитки