Дълбокотъканни масажи на тяло

Запази час онлайн

Какво представляват масажите в KN?

Насладете се на изцяло релаксиращ и оздравителен опит с професионалните масажи за тяло, предлагани в KN център за красота.

Нашите терапевти ще ви предоставят индивидуално проектирани масажи, съобразени с вашите нужди и предпочитания. Опитайте дълбок тъканен масаж, който освобождава напрежението в мускулите и възстановява тялото, или се потопете в света на ароматерапията с масажи с етерични масла, които успокояват и омекотяват кожата

Независимо дали искате да се отпуснете, да се освежите или да се пречистите, нашите професионални тялни масажи са перфектният начин да се заредите с енергия и да постигнете хармония между ума и тялото.

Масажи

Тип на процедурата

  • Извършва се от сертифициран терапевт

  • Лекува множество състояния

  • Отпуска тялото

  • Дава здравословен начин на живот

Защото мястото и терапевта имат значение

Професионални масажи

Предимствата на получаването на качествен професионален масаж в салон за красота са много. Такава терапия не само ви дава възможност да се отпуснете и релаксирате, но и има много положителни въздействия върху вашето здраве и благоденствие. Професионалният масаж помага да се намали стресът и напрежението, да се освободят напрегнатите мускули и да се подобри циркулацията. Той може да облекчи болката в мускулите и ставите, да подобри гъвкавостта и да помогне за възстановяването след травми или спортни натоварвания. В допълнение, професионалният масаж стимулира лимфната система, повишава имунитета и допринася за общото ви здраве.

Масаж на гръб

Рядко се говори за сегменторефлекторното въздействие на масажа, но през 1890-те години сър Хенри Хед и неговият руски колега Захарин откриват, че при различните здравословни проблеми на вътрешни органи, кожата на повърхността се изменя в дадени области. Възникват уплътнения, става неразтеглива, има болка, губи еластичност, появяват се оцветявания, стрии, пъпки, изтръпвания, хиперестезия или има промяна в температурата й. Благодарение на тяхното откритие днес съвсем осъзнато и целенасочено се работи за подобряване на здравето чрез прилагане на масаж. Зоните са разпределени в рингове, които опасват туловището като водят началото си от гръбначния стълб.

Релаксиращ масаж

Нормализирането на функциите на организма е важна последица от приложения масаж. Масажните техники имат нормализиращо въздействие върху динамиката на нервните процеси. В забързаното ни и стресиращо ежедневие нервната система работи в режим на задържане или възбуждение, което повишава тонуса на мускулатурата и ни прави сковани. Образуваните при масажа огнища на въздуждение в зоните на двигателната активност в мозъка потискат патологичното огнище на възбуждение и така ни релаксират.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокият масаж по-усилено увеличава притока на кислород като се отваря резервната мрежа от капиляри. Подобрява се кръвоснабдяването и храненето на мускула. Тъй като при масаж се повлиява притокът на импулси към мозъка, се подчертава способността за възтановяване на мускулите, за борба с умората и за стимулиране на процесите на газообмен (клетъчно дишане). Приложен върху уморени мускули, масажът възстановява работоспособността им много по-бързо за разлика от пасивната почивка, защото усилено се елиминират окислените метаболитни продукти на клетките.

Масажна яка

Масажната яка е предназначена за хората със седяща работна поза. Обикновено тази поза е допълнена от прегърбване в горния гръден дял и изнасяне на главата напред. Това се наблюдава както при работа на екран, така и при продължително писане или четене. Този вид масаж релаксира и възстановява претоварените мускули на шията и раменния пояс, които работят в крайно неблагоприятна анатомична позиция.

Антицелулитен масаж

Водещо е по-доброто кръвоснабдяване което носи хранителни вещества за тъканите и съществено важно - разнася лимфния застой. Интензитета на техниките се съобразява с локацията и задълбочеността на проблема като никога не е самоцел търсенето на бърз ефект чрез движения, причиняващи болка – напротив, самият масаж се прави с плавен преход и щадене до достигане на оптимална интензивност. Много важно за дълготрайни и стабилни резултати е комбинирането на масажа с достатъчно голям прием на течности, правилно подбрана храна и движение.

Вендузотерапия

Целта е да се създаде вакуум, чрез който кожата, фасцията, кръвоносните съдове, жлезите с вътрешна секреция, нервите, мускулите и сухожилията се повдигат срещу атмосферната гравитация на вендузата, което предизвиква локална миофасциална декомпресия. Това от своя страна води до локално повишена кръвна циркулация и съответния процес на възстановяване. От гледна точка на китайската традиционна медицина се отпушва движението на енергията Ци, елиминират се проникналите патофактори - студ, влага, вятър и горещина.

Гуаша

Тази терапия е древна китайска традиция в лечението и профилактиката. Датира още от 3000 г. назад във времето. Методът е изключително полезен и щадящ. „Гуа“ означава остъргване, а „Ша“ – следа, диря. Това има отношение към резултата от терапията, който е зачервяване на третираната зона в цвят, зависещ от състоянието на човека. Възможно е оцветяването да е от бледо червено до тъмно лилаво, но каквото и да е отшумява не след дълго. Благодарение на по-богатото хранене с кръв се постига освежаване и усещане за лекота на мускулите като се елиминират натрупаните клетъчни отпадъци, а благодарение на прокарването на енергията на тялото се получава нейното уравновесяване. Този вид масаж събужда каналната система на тялото и активира естествените лечебни способности.
Много добре въздейства при оплаквания от умора, тежест, скованост и болки в гърба, безсъние, сънливост и отпадналост. Подходяща терапия при детоксикация на организма. Добре се отразява и при намръзване в студеното време и настинка. В зависимост от конкретното състояние чрез
Гуаша се тонизират или отпускат мускулите и сухожилията. Процедурата е с продължителност 25-30 минути като е препоръчително да се извършва веднъж седмично, а курсът продължава между 7-20 пъти или до усещане на облекчение.

Често задавани въпроси за професионалните масажи

Какво включват професионалните масажи за тяло?

Професионалния масаж за тяло включва използването на специални техники и прилагане на различни натискания и движения върху мускулите и тъканите на тялото. Тази терапия има цел да намали напрежението, стреса и болката, да подобри циркулацията и гъвкавостта на мускулите, както и да стимулира релаксацията и оздравяването на цялото тяло.

Колко често могат да се правят масажи за тяло?

Честотата на професионалните масажи за тяло може да варират в зависимост от индивидуалните нужди и предпочитания. За някои хора е добре да получават масажи на всеки 2-4 седмици, докато други може да се предпочитат по-редовни сесии на всеки 1-2 седмици. Важно е да слушате своето тяло и да се консултирате с професионалист, за да определите най-подходящата честота за вас.

Какви са ползите от професионални масаж за тяло?

Професионалният масаж за тяло има множество ползи за физическото и психичеко здраве. Той помага да се намалят напрежението и стреса, да се релаксират мускулите, да се подобри циркулацията и гъвкавостта, както и да се повиши енергията и настроението. Освен това, масажът за тяло може да помогне за облекчаване на болка, подобряване на съня, стимулиране на имунната система и подобряване на общото благосъстояние.

Как трябва да се подготвим преди масаж?

Преди професионален масаж за тяло е добре да се избягва тежка храна и алкохол, за да се осигури максимално добро усвояване на докосванията. Също така е препоръчително да бъдете хидратирани и да се избягва прекомерното консумиране на кофеин. При възникнали въпроси, винаги се консултирайте със специалиста в KN център за красота , за да получите подробни насоки и съвети, съобразени с вашите индивидуални нужди.

Има ли странични ефекти след професионален масаж за тяло?

Професионалният масаж за тяло обикновено е безопасен и няма сериозни странични ефекти. Важното е той да се извършва от професионалисти. Възможно е да се появят временни ефекти като умора, подутост или мускулно чувство на болка, което е част от процеса на отслабване на напрежението и освобождаване на токсини от тялото.
Тези ефекти обикновено са краткотрайни и изчезват бързо. Ако имате конкретни здравословни проблеми или съмнения, винаги се консултирайте със специалиста в KN център за красота, преди да започнете масажната терапия.

Кога е противопоказно да се правят масажи?

При състояния, като:
- повишена телесна температура
- остри инфекциозни заболявания
- кожни заболявания
- гнойни процеси в организма
- възпаление на лимфните съдове/жлези
- кръвотечения/кръвоизливи
- възпалителни състояния на кръвоносните съдове
- остри болки в коремната област
- туморни образувания

Цени на масажи на тяло

Отпусни тялото си и се отдай на релакс

МасажВреметраенеЦена на 1 процедура
Антицелулитен30 минути45 лв.
Антицелулитен45 минути80 лв.
Дълбок30 минути50 лв.
Дълбок60 минути90 лв.
Гръб30 минути50 лв.
Гръб60 минути90 лв.
Масажна яка20 минути35 лв.
Релаксиращ60 минути80 лв.
Масаж с Гуа Ша 25 минути45 лв.
Резервирай